Dus je denkt dat je verliefd bent. Ben je daar zeker van? Hoe dan? Waarom denk je dat je verliefd bent? Waarom denk je dat het geen tijdelijke aantrekkingskracht is? Waarom denk je dat jullie beiden voorbestemd zijn om samen oud te worden? Laten we proberen erachter te komen.

Voel je je gelukkig met je geliefde? Heeft u het gevoel dat als u beiden zeven dagen alleen op een eiland zouden zijn, u het naar uw zin zou hebben? Of zullen jullie je vervelen? Hoe zit het met uw gevoel van eigenwaarde? Geeft uw geliefde u een goed gevoel over uzelf? Is zijn/haar aandacht gericht op uw goede kwaliteiten of soms op uw fouten? Hoe zit het met jou? Ben je op zoek naar tekenen van zwakte op bepaalde gebieden, of ben je tevreden met het hele pakket?

Hoe weet je of je verliefd bent?

Liefde is anders dan elke andere relatie en heeft zijn eigen maatstaven. Het gaat verder dan vriendschap en men moet vragen stellen om uit te vinden of het liefde is en niet iets anders. Terugkomend op onze vraag, wat als je geliefde je wat kleren geeft? Zult u verheugd zijn en het onmiddellijk dragen, of zult u proberen er kritisch naar te kijken om uit te vinden hoe u er in dat bepaalde kledingstuk uit zult zien?

Lach je bij de gedachte aan je geliefde? Dromerig worden? Wil je al het goede delen? Stel, je ziet iets goeds, of voltooit een of ander werk zeer bevredigend, zul je dat dan onmiddellijk aan je geliefde vertellen? Wacht je ongeduldig om dat te delen?

Vergelijkt u hem/haar wel eens met anderen?

Kijk je wel eens naar iemand van het andere geslacht? Nee? Wat als die persoon er prachtig uitziet? Zou je er dan nog steeds liever niet aan denken om een tweede blik te werpen en verder gaan met de gedachten aan je geliefde? Wat als je samen naar een film gaat? Probeer je elkaar in het donker aan te kijken of kijk je liever naar de film? Kijken jullie √ľberhaupt naar de film als jullie samen zijn?

Hebben jullie samen plannen voor de toekomst? Kinderen krijgen, een nieuw huis, een nieuw leven, enz? Praat u over hoe u beiden uw oude dag samen zou willen doorbrengen? Hebben jullie ook nagedacht over de carrièremogelijkheden na het huwelijk?

Als uw antwoorden op alle bovenstaande vragen positief zijn, moet u serieus naar de relatie kijken. Want jullie zijn verliefd!
Liefde is moeilijk te achterhalen. Vaak voelen we dat we verliefd zijn, om er achteraf achter te komen dat het geen liefde was. Het is beter om er zeker van te zijn dat het liefde is voordat je je verbindt. Ik wens jullie het allerbeste.