Een betrouwbare soa test kopen is een voorwaarde voor een verantwoorde soa-zelfdiagnose. Op dit moment is het, met uitzondering van enkele hiv-tests, onduidelijk of de meeste doe-het-zelftests voor soa’s betrouwbaar zijn. Zelfcontrole waar thuis verzameld materiaal naar een laboratorium kan worden gestuurd, heeft de voorkeur. Een andere vereiste is een goede ondersteuning tijdens de zelftest. In de groeiende zelftestmarkt is digitale begeleiding zoals Soazelftester.nl een manier om de kwaliteit van dit proces te bewaken. Je kan bij ons een soa test kopen.

Kies een Soa testservice op basis van uw behoeften.

Er zijn verschillende doe-het-zelf-testen te koop, zoals hiv-, syfilis- en chlamydia-tests. Deze tests moeten CE-gemarkeerd zijn, anders mag het bedrijf ze niet verkopen. De CE-gemarkeerde test wordt geleverd in een goede verpakking met duidelijke gebruiksaanwijzing in het Nederlands.

Als een getrouwde biseksuele man die in dronken coma onbeschermde anale seks had gehad via internet een hiv-test zou kopen omdat hij zo bezorgd was, zou de test geen toegevoegde waarde hebben en zelfs wijzen op voldoende zorg ter plaatse Ver. Deze persoon heeft informatie nodig over PEP-indicaties, de verschillende vensterperiodes voor hiv en soa en het nut van een volledige soa-test inclusief anale test. Misschien moet hij ook een beetje praten over de plaats van biseksualiteit in zijn leven.

Controleer de kwaliteit van de soa testservice.

Alleen de beste medische producten zijn toegelaten in de EU en voldoen aan zeer strikte product normen. Al onze soa-testen zijn CE-gemarkeerd en voldoen aan de Europese regelgeving. Dit garandeert kwaliteit, zeker als het om uw gezondheid gaat. Ook onze laboratoria voldoen aan strenge ISO-normen.

Als u tot een zogenaamde ‘risicogroep’ behoort, kunt u contact opnemen met de GGD. Dan kun je gratis de test doen. Neem eerst contact op met de GGD bij jou in de buurt of kijk op hun website of je in aanmerking komt. U kunt een afspraak maken als het mogelijk is om u daar te laten testen. Kadavermateriaal is ter plaatse verzameld en de GGD heeft al het materiaal naar het laboratorium gestuurd. Na 1 tot 2 weken ontvangt u uw resultaten per telefoon, sms of e-mail. Ook kunnen zij medicijnen voorschrijven bij de GGD als de uitslag positief is.